Klompenpad Speuldepad

Vrijdag 17 juli 2020
Speuldepad
16,5 km

Sinds 1 juli is er een nieuw klompenpad bijgekomen: 'Het Speuldepad'. Het 124ste klompenpad alweer. We waren ooit van plan om ze allemaal te gaan lopen, maar het is niet meer bij te benen. Voor ons is dit het 27ste. 
We parkeerden onze camperbus bij Kasteel Staverden. Jammer dat we de parkeerplaats niet opkonden. Alleen auto's onder de 2 meter kunnen daar staan. Dus gingen we maar langs de weg staan.
Het pad was zoals gewoonlijk weer prima bewegwijzerd in twee richtingen. Omdat het pad behoorlijk nieuw is, konden we geen gpx track ervan op internet vinden. Dus tekenden we thuis in Basecamp de track in om die in de GPS te laden. 
Het was een schitterende wandeling, anders dan wat we van de klompenpaden gewend zijn. Die lopen vaak over graspaadjes langs slootjes en door weilanden, maar deze wandeling volgt mooie bospaden. Het gebied rond Staverden is een prachtig gebied met bossen, heidevelden, akkers en weilanden.
We waren voor ons doen nogal vroeg op pad, dus koffie met gebak bij 'De Zwarte Boer' ging niet door, die was nog niet open, maar tegen lunchtijd kwamen we door Speuld, waar 'Het Speuldje' wel open was. Helemaal aan het eind van de wandeling kwamen we langs het mooie witte Kasteel Staverden, waar in de tuin prachtige witte pauwen rondlopen.

Hier kun je de track van deze wandeling bekijken en/of downloaden.




De Hierdense Beek
Hierdense Beek

Kasteel Leuvenum

Over de Ermelose Hei


Dansende bomen



Witte pauw in volle glorie
Kasteel Staverden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten