Knooppuntenroute Achterhoek

Donderdag 6 juli 2017
Knooppuntenroute vanuit Epse
30 km

De laatste training voor de Vierdaagse. Naast een knooppuntennetwerk voor fietsen, kan men ook op verschillende plaatsen in Nederland een wandeling maken via wandelknooppunten. Wij stelden zelf een route samen via de knooppuntenplanner van de Achterhoek: http://wandelnet.nl/knooppuntenplanner
Het voordeel is dat je die route net zo lang kunt maken als je zelf wilt. We kwamen bij de planning precies op 30 kilometer uit. Gelukkig hadden we de track gedownload voor onze Garmin GPS, want het was niet te doen om te wandelen alleen via de paaltjes. Bij het fietsroutenetwerk staat bij ieder knooppunt welke kant je op moet naar het volgende knooppunt. Hier stond alleen een nummer van het knooppunt op en verschillende pijltjes.
We startten onze wandeling in Epse, net ten zuiden van Deventer en de A1. Na 13 km kwamen we een snackbar tegen in Eefde voor de koffie, en na 18 kilometer genoten we van een lekkere pannenkoekenlunch bij restaurant de Zevensprong.
Het was een mooie, afwisselende wandeling, door de uiterwaarden van de IJssel, door bossen en over de hei, over schouwpaden langs sloten en door het boerenland. En overal was het heerlijk rustig.

Hier kun je de track van deze wandeling bekijken en/of downloaden.


Waar gaan we heen?

In de buurt van Gorssel veel ooievaars

Soms stond het gras wel erg hoog op het pad
 

Koeien op de Gorsselse Hei

Kleurrijk landschap

Door mooie bossen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten